Backa alltid upp din dator, Pernilla.

Hur många gånger har jag hört det? Tusen? Hur många gånger har jag verkligen gjort det? En gång. På sin höjd. Och i förra veckan la datorn av. Bara så där. Efter en långtur till Kiruna så gav hårddisken bara upp och dog. Hvete. Alla mina dokument!! Alla mina viktiga viktiga bilder! Och kontakter!! Jag hade ont i magen ett dygn, sen lämnade jag in den och datamänskorna på Kullander & Kullander i Malmö räddade hela rasket.

Så nu sitter jag här och har allt kvar. Och återupptar härmed mina rapporter. Imorgon far jag med tåg fram och tillbaka till Örebro. Jvla pilotstrejk, tjänar inte piloter rätt bra??

5 Responses to “Backa alltid upp din dator, Pernilla.”

 1. 1

  Så trevligt att du har börjat blogga (igen), Pernilla! Jag uppskattar dina små krönikor i ”Drömhem och trädgård” jättemycket, så det ska bli kul att följa dig här.

  Jag har en liten fråga angående den gröna mossan du klädde dina amplar med i förra veckans avsnitt av ”Trädgårdsfredag”: Var i allsin dar hittade du den i juni??? – Personalen på Plantagen ute på Svågertorp bara skakade på huvudet när jag frågade idag, och bad mig komma tillbaka i DECEMBER! (Jag har fått en gammal hängampel i svart luffarsmide av min söta 96-åriga farmor, där det hade passat toppenfint med lite mossa!) Har du något bra tips var jag kan vända mig här i Malmö-trakten, så hade det varit toppen!

  Ha det så gott!
  /Anna-Karin

 2. 2

  Hej Anna-Karin!
  Mossan var inte alls svår att hitta – jag gick till en blomsteraffär som heter Blomsterpigan i Malmö – florister använder sig av mossa rätt ofta när de ska göra arrangemang. Plattmossa kallar dom det (till skillnad från kuddmossa tror jag!) Det går åt rätt mycket och jag gjorde ju två så den ena blev lite bättre täckt än den andra. Syntes inte så mycket – särskilt inte i tv…

  kram
  Pernilla

 3. 3
  Jon Engelsen

  Hej Pernilla

  Jag njuter av Trädgårds Onsdag, speciellt av det lugna tempot , det är en fröjd och en kontemplation för en ny börjar odlare. Du skulle synas mycket mer i rutan, din humor och kunnande är en lisa för själen,min fru samtycker.
  Jag hoppas på flera onsdagar.

  med vänlig hälsning Jon

 4. 4
  Lena B

  Hej Pernilla, du underbara människa!

  Jag sitter som många andra klistrad vid rutan varje onsdagskväll och njuter mej bort till grönska, blommor och trädgårdspyssel! Så mycket bättre vore inte världen ifall det funnes fler av dej! Jättefin sida du har här också, jag hittade nyss hit. Nu till min fråga, som inte alls handlar om växter, trädgård eller plantering, utan om det du bär i program 6 av 8, onsdagen den 26 september…Du är alltid så fin, vare sej du har regnställ eller annat, men…vaaad är det för läppstift du har i programmet!? Så ”lagom” och äkta på nå´t sätt! Det vore väldigt trevligt om du ville tala om det, för jag har letat länge efter nå´t liknande. Jag förstår om frågan känns knepig i sammanhanget. Varma hälsningar från Lena

 5. 5
  Nilla Brant-Lundin

  Hejsan:

  Jag heter Nilla och driver HälsaMann AB och säljer Hälsokostprodukter för män.
  Jag har min butik på Hantverkargatan 38 Kungsholmen.
  Jag brukar se dina program och sist gjorde du ansiktsmask på din kollega .-).

  Jag undrar om du skulle vilja skriva ett reportage om min verksamhet?

  Ha det gott Mvh Nilla
  HälsaMann


Want to Leave a Reply?