Jag går ut och plockar bananer, mamma.

Så sa treåringen igår morse. Sen kom han in med en klase gullregn varpå jag drabbades av svårartad stress. Gullregnet! Det giftiga. Som vi inte ens borde ha kvar i trädgården, för tänk om!! Och så grät han när jag sa att han inte fick röra trädet. – Men det är ju bara bananer, mamma. Och så tittade han upp på mig med sin stora blå.

Ångest. Frågan är om man ska ta bort det? För min varningsskylt verkar ju inte avskräcka.

6 Responses to “Jag går ut och plockar bananer, mamma.”

 1. 1
  Eva

  Hur pass giftigt är det.. Beröringsgiftigt? Jag vet inte.. Inte så ofta man ser det i mina trakter.. Blåregnet som jag sett i Simrishamn ser man aldrig här..

  Men så vackert det är..

 2. 2

  känner igen! vi har ett gigantiskt gullregnsträd i trädgården också.
  tiden går så fort tills som är stora och klokare. plocka av hängerna i barnhöjd sålänge.
  skräm upp ordentligt. bättre det än att dom käkar det. en treåring fattar ju iallafall en hel del.
  det finns så mycket mer giftigt i trädgården, buxbom, liljekonvalj, digitalis, riddarsporre osv, osv. osv.
  vi har en damm också. som vi försöker barnsäkra. det är en historia bara det….
  tack för ett bra program, förresten. och kul att jag hittade din blogg. den ska jag följa!

  lotta

 3. 3

  Ja, du. Det är inte lätt det där med farliga växter. När jag gick i skolan fick en halv skolklass åka in till sjukhuset för att magpumpas efter att ha lekt affär och ätit gullregnsskidorna….
  Hoppas ni ändå kan ha trädet kvar, de är ju så vackert.

  Cilla♥

 4. 4

  Åhh, snälla låt ditt barn fortsätta att plocka bananer och uppleva trädgård och den stora lyckan det ger honom/henne! Skräm inte upp barnen med ”allt farligt”. Använd sunda förnuftet…hur många barn har strukit med pga att de ätit av alla giftigheter? Nä, inte många. Barn äter inte av sådant som smakar illa!! Herrejösses, man får knappt dom små liven att äta nyttigt grönt, varför tro att dom skulle bälja i sig gullregnsskidor och liljekonvalj!!?

 5. 5

  Förstår din ångest! Mina grabbar provsmakar allt, riktiga grönsaksätare. Blommor är också gott, typ lungört, nävor och löjnantshjärta. Och så har vi gullregnet… ännu har de inte fått tag på några skidor, men de kan ju trilla ner och ligga och skräpa under… Undrar hur mycket de behöver äta för att behövas magpumpas? Gah!

  Förresten, vad mycket ditt gullregn blommar? I år är ett riktigt dåligt gullregnsår hemma hos oss.

 6. 6

  tänkte alltid att det är lättare att lära dem vad som kan vara/är farligt om det finns på nära håll. Nu är mina stora å ingen olycka har varit i närheten.


Want to Leave a Reply?