Smyckeskrin, ett sant i-landsproblem.

Har nu ägnat hela morgonen (det som var kvar av den när vi vaknat), förmiddagen och mittdagen åt att sortera och slänga smycken. Slänga förresten, det gör jag inte, det hamnar i treåringens skattkista så jag kan ångra mig efteråt. Inte för att det finns så mycket värdefullt. Nästan inget när jag tänker efter. Men hur ska man förvara örhängen, ringar och halsband?? Om man har dom som jag så ser man aldrig vad man har, eller om man verkligen har två av örhängena. Snälla nån, tipsa.

18 Responses to “Smyckeskrin, ett sant i-landsproblem.”

 1. 1
  Livsnjutaren

  Hejsan

  Först vill jag tacka för ett jättetrevligt fredagsprogram, så mycket värme och hjärta!!!

  Tips för smyckena….har man mycket smycken är det ju bra att ha ett smyckeskrin per sort, örhänge i ett, halsband i ett..osv..
  Det är alltid bra att förvara sina smycken i smyckepåsar, klart då kan det vara svårt att se va man har och måste titta i varje påse..
  Finns iallafall fina organzapåsar i olika storlekar och färger.

  Ha en fortsatt skön helg.

 2. 2

  Åker och köper skrin idag. Funderar på genomskinliga – typ verktygslådor. Inte så snyggt. Men praktiskt. Kan användas till annat sen om jag skulle komma på bättre idé.

  En kompis till mig har fått en knoppbräda tillverkad av champagnekorkar där hon hänger halsband. Lite kul faktiskt. Men det löser inte problemet med örhängena.
  Hmm. Minns en annan sak som jag såg hos Munthe+Simonsen för säkert fem år sen. En lampa… med smycken. Vänta vänta. Hur såg den ut egentligen…?

 3. 3
  Cia Numelin

  Hej!

  Jag vill också tacka för ett underbart trädgårdsprogram. Man blir så glad av att se det. Det är så underbart med människor som säger att man ska våga pröva. Det gillar jag.

  Angående smyckena är jag av den åsikten att saker blir inte vackra när man gömmer dem så mina halsband hänger på vackra krokar. Flera på samma. Klart att de trasslar lite men vem har sagt att det ska vara enkelt? :)

  En tavla för örhängen kan man laga av en bit frigolit som man klär över med något fint tyg och så sticker man in örhängena i den.

  Armband har jag ligger på en vacker pressoglas assiett. Inte så dammfritt men bättre med lite skit….

  Ser fram emot höstens program!
  Soliga hälsningar från Åland

 4. 4
  Eva

  Hej Pernilla..

  Min dotter har gjort en papptavla som hon har satt fast alla sina örhängen i.. Står lutade mot väggen i hennes hylla.. Alltid en idé som man kan finputsa..

  God semester..

  Eva

 5. 5
  N.W

  Hej kära Pernilla!
  Tack för en fin blogg och tack för underbara DIG!
  Jag missar ALDRIG ett avsnitt av Trädgårdsfredag även fast jag inte har något större intresse av alla dessa plantor. Men ni lyckas göra ett sådant ”feelgood”- program med det lugna tempot, härliga musiken och ert gnabbande! Min absoluta höjdpunkt i TV-tablån! Kan knappt bärga mig inför höstsäsongen då man äntligen får se mer av dig i rutan! Du är så fantastisk Pernilla; rolig, cool, kvick, söt, snygg, glimten i ögat och verkar på alla sätt vara en störtskön person! En person man önskar att man kände eller var som. Du känns så äkta, naturlig och vågar släppa fram dig själv och det är DET som gör hela programmet Trädgårdsfredag. Utan dig skulle plötsligt vitlöksrötter, krukor, potatisknölar, libbstickor, fikon, dillpioner, Mandelmannar, Taylors och matlagning inte alls vara lika intressanta längre.
  Jag är frälst! Hoppas på många, många fler säsonger och om man får drömma: en DVD-box!
  Sug åt dig av detta beröm för jag menar vartenda ord.
  Du är fantastisk Pernilla.

  Tips för örhängesförvaring:
  Rama in ett grövre papper i en fin ram, men ta bort glasskivan. Bara att sätta in örhängena sida vid sida och ställa på byrån! Tjusigt och lättöverskådligt!
  Låt mig tillägga att du alltid så piffig och fin med dina blommiga plagg, schalar, smycken och färgglada naglar!

  Ha en fin sommar!

  Ps. Jag inser ju att jag låter som lite av en stalker men jag kan försäkra dig om att så inte är fallet, haha!

 6. 6

  Hej Pernilla!

  Jag hittade hit till din fina blogg av en slump, som så ofta här i bloggvärlden. Ett litet klick och man hamnar hos en annan bloggare och en ny spännande värld. :)

  Tack för ett mycket bra ”Trädgårdsfredag”. En feelgood-pärla på fredagskvällarna som hela familjen njutit av. Tack för att ni påminde mig om att trädgården framförallt är ett ställe för njutning och avkoppling och inte bara en ”arbetsplats”. Numera blir det många stunder i hängmattan. :)

  Jag känner igen mig i smyckeförvaringsfrågan. ;) Det var samma här hemma när barnen var lite mindre. Dessutom plussades problemet hela tiden på av alla halsband, armband och ringar som barnen tillverkade till mig. Jag gjorde som du gjort, sorterade och gav de jag kunde avstå från till barnen. Sedan hade jag turen att ha en förstående dotter som insåg att mamma inte hade någon koll. I julklapp fick jag därför en jättefin smyckeshängare i trä att hänga på väggen som hon hade gjort i träslöjden. Där hänger nu mina armband och halsband tjusigt. :) Ringar och örhängen får ensamma husera i smyckesskrin. :)

  Ha det så bra i sommarvärmen!
  Kram Lotta

 7. 7

  Här kommer ytterligare tt smyckeförvaringsstips. Fin ram valfri storlek klä en mjuk skiva med vackert tyg, förslagsvis sammt och spänn upp spetsband, går att häfta på baksidan med häftstift o vips så kan du sätta upp alla örhängen o även kroka i halsband. Lycka till.
  Margareta

 8. 8
  Susanne

  Hej Pernilla,

  I Trädgårdsdax fredagen den 15 oktober så hade du ett par underbara örhängen! De såg ut som silver eller vitguldsringar med en stor pärla som hängde i en liten ring. De snyggaste örhängen jag sett på länge. Jag har inte ens hål i öronen, men blev sugen på att göra hål så kan kan bära dessa skönheter. Nu till min fråga: var har du köpt dem? Eller du kanske har fått dem, men jag vill gärna ha reda på var de kommer ifrån.

  Tack för ett bra program också!
  Susanne

 9. 9
  Petra

  Hej!

  Jag håller med Susanne! Jag vill också veta var du har hittat öronhängena med pärlan, så snygga!

  Petra

 10. 10
  Kerstin Levin

  Hej
  va kul, har beundrat dina ”pärlörhängen” sedan du visade upp dem i rutan. Även min man tycker att dem är snygga (bådar gott inför kommande helg). Tänkte att nu när ert fantastiska program är över måste jag ta reda på det. Kan man fråga?
  Nu upptäcker jag att jag inte är ensam, både Susanne och Petra gör det!/Kerstin

 11. 11
  Britt-Marie

  Hej Pernilla,

  Tack för ännu en underbar säsong av Trädgårdsfredag. Jag får en sådan inspiration
  att göra massa saker. Var ute och gick en långrunda i morse och det finns
  fortfarande nypon, små vildäpplen och mossa. Så i eftermiddag blir det att göra något
  fint att ha utanför dörren.

  Appropå smycken, jag är periodare när det gäller örhängen. Favoriterna står framme
  i en liten burk från Indiska. Resten får vila sig i en låda med fack från IKEA (ser lite ut
  som en fiskedragslåda).

  Jag har också sett dina underbara creol-pärl-örhängen. Vill väldigt gärna veta var du
  har fått tag i dessa.

  Britt-Marie

 12. 12
  Anneli Andersson

  Hej
  Tack för ett underbart härligt program. Jag trodde jag var ensam att titta in smycken på alla människor omkring mig. Jag har en förkärlek till ringar och har sett att du har en fin silver eller vitguldsring på dig. Vart har du fått tag på den och vilket märke är det. Letar efter en till min 50-årsdag.
  Anneli

 13. 13
  Agneta Nordenskjöld

  Hej Pernilla!

  Jag ser med glädje på dina trädgårdsprogram! Har sett dig bära ett par örhängen flera gånger som liknar dem jag för länge sedan köpte på Galerie Lafayette i Paris. Creoler med pärlhängen. Tappade ett av dem för några år sedan, men skulle så gärna vilja köpa nya. Var är dina köpta någonstans? De är i samma storlek som mina var och jättefina!

  Hälsningar
  Agneta

 14. 14
  Ann-Christin Larsson

  Jag kan berätta för dig att jag har mina örhängen i en ägglåda en sådan som har 30 ägg tror jag där får plats.denna har jag sedan i en byrå låda. bara att dra ut varje par i sitt fack,Lote sent svar men dock man kan alltid få flera ideer genom livet.
  ha en fortsatt skön sommar

 15. 15
  Katarina

  Hej.

  Jag undrar var du köpt din underbart fina rosa ring du hade på dig i sista programmet?.. av trädgårdsdax?!? Måste erkänna att jag inte vet vad programmet heter men jag såg din snygga ring i alla fall ;)

  MVH
  Katarina

 16. 16
  Åsa Nordenberg

  Hej Pernilla!
  Tack för dina härliga program. Kommer ni tillbaka till våren? Programen är så bra och ni alla tre så färgstarka. Din ”trädgårdsstyling” är skön och avslappnad. Skulle så gärna vilja veta vad det är för ring du har på dig ibland. Den med den stora rosa stenen.

  Hälsningar
  Åsa

 17. 17
  Lena B

  Jag igen! fniss…nu vill jag tala om för dej vad jag hittat att hänga upp mina halsband på! Jag köpte en gammaldags kratta (utan skaft) på loppis, rostig och da´n, men alldeles underbar och faktiskt ganska praktisk att hänga halsband på! Det gäller bara att få upp den på väggen på nå´t vis, men fästet för skaftet in i en träkloss som man fäster på väggen med skruv. Kanske kan man också helt sonika hänga upp den i två fina band! Men då kanske hela krattan liksom slokar…och allt kanar ner på golvet… ”Kratt-fingrarna” på min är lite uppböjda och då hänger ju allt kvar fint. Den kan ju spraymålas vit om man inte vill ha´ den ”rostig”. Eller den färg man tycker om för tillfället! Vänliga, varma hälsningar igen från Lena B

 18. I’m not that much of a internet reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back later on. Many thanks


Want to Leave a Reply?