Visst ska man blötlägga vissa frön.

Alla trädgårdsmänniskor är så duktiga. Dom sår och planterar och allting tar sig lätt som en plätt. Och dom vet precis vad alla sorter heter och hur man beskär ett äppelträd. Och så vidare. Sån är inte jag tra-la-la. Jag sår. I bästa fall blir det sen en planta som hamnar i jorden. Ibland blir det ingen planta för jag sådde för sent eller för tidigt, eller så satte jag sådden för varmt eller torrt. Mina bondbönor skulle bli 10 st plantor i år. Det blev bara 7. Alltså fanns det tre hål, som jag bara skulle så i lite nya bondbönefrön i. Och vad händer? Det börjar regna. I minst en vecka. Och jag glömmer hela projektet. Nyss upptäckte jag mina minst sagt blötlagda frön simmandes på fatet i trädgården. Nu är det kanske lite sent, men asch, jag testar. Borlottibönor. Mums,

19 Responses to “Visst ska man blötlägga vissa frön.”

 1. 1

  Duktiga och präktiga – det är bara vad du tror. Alla vågar inte erkänna sina misstag bara. Bortglömda frön i små glas – jo, det har jag också gjort. kanske gror det superbra nu istället – då blir du en föregångare!
  Eva

 2. 2

  jag hoppas verkligen på det. Moi, en föregångare. Jo, jo.

 3. 3

  Det kan ju bli väldigt bra, nu är dom rejält blötlagda i alla fall.
  Låter som en bra bönsort.
  Ha en fin junidag
  Kram
  AnnaMaria

 4. 4

  Haha, men du kan nog inte undgå att lära dig massor i trädgårdsfredag =)

 5. 5
  katti

  Hej Pernilla!
  Är det sant att du blir ny programledare för Antikrundan? Toppen i så fall! Jag tål inte Anne Lundberg, hon är gapig! Sedan har jag en fråga! Kanske lite fel årstid men jag frågar ändå! Jag vill gärna ha krukväxter som blommar på vintern och nu är jag trött på julstjärna, begonia och st Paulia, har du några tips?
  Älskar Trädgårdsfredag och dig och Tarek (han är ju så snygg och trevlig och naturligtvis gift, suck)!
  Många kramar
  Katti

 6. 6

  Katti –
  nej du, jag är inte ny programledare för Antikrundan – jag är producent för den! Anne är kvar – som tur är tycker jag!
  Men tack för att du gillar Trädgårdsfredag!
  Krukväxter till jul ja, du är verkligen tidigt ute! Jag brukar ha tazetter, tulpaner (lökar, jag vet) orkidéer, hyacinter, azalea, kamelia, OCH julstjärnor. Det finns så många sorter av dom.
  Eller du, amaryllis – som snittblomma! Häng dom upp och ner i snören eller vackra band från en gren du hängt i taket – döfint. Och så droppar du ner lite vatten i stjälken som är ihålig så håller dom.

  Jul, Det är långt dit och ändå inte.

 7. 7
  katti

  Hej igen Pernilla!
  Jag skrev förut en kommentar o jag tror du kanske har svarat men jag kan inte se kommentarerna! Måste va nåt fel!

 8. 8
  Carina

  Ser framemot fredag och få se detta härliga program trädgårdsfredag. Denna fredag hade du en helfräck sjal med läckra färger virkad tror jag. Vet du var man kan få tag i möstret?

  Bönliga hälsningar
  en stick eller virksugen
  Carina

 9. 9
  Annica

  Hej hopp,
  Jag skulle bli så glad om det dök upp ett fota på din fina virkade sjal på bloggen. Jag menar förstås den du hade nu på sista Trädgårdsfredag, då njöt av libbstickad lamm.Den sjalen skulle kunna bli mitt soffprojekt nu i sommar, men jag skulle behöva se den på bild. För övrigt, tack för alla glada stunder.

  /Annica i Vallentuna

 10. 10

  Kära söta ni! Jag ska lägga ut en bild på min gamla schal (jo, den är gammal och secnd-handfyndad) – fotar imorgon!
  Tänk va kul om ni stickade/ virkade likadana! ( Märk där: jag han ingen aning om tekniken – stickad? virkad? Den är inte knypplad – det vet jag i alla fall… )

 11. 11

  @ Katti – vet inte om du kan se denna kommentar – och kan du inte det är den ju helat onödig –
  jag har antagligen nåt knas på nån inställning eftersom du inte kan se kommentarerna! Är det nån som kan tipsa mig om vad felet kan vara??

 12. 12
  Britt Lindblom

  Hej Pernilla

  I Förra avsnittet i trädgårdsfredag (11 juni) pratade du om en växt som du har i din trädgård som du gillade jag tror det var någon afrikansk?? Jag skulle vilja ha namnet på denna blomma

 13. Hello! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche. Your blog provided us useful information to work on. You have done a marvellous job!

 14. 14

  You cɑn easily seⅼeϲt tһе
  ҝind οf ѕtiϲκеrѕ уou
  neеⅾ аnd tɦe ҝind ߋf ѕhaρе ʏou
  neеⅾ ʏouг ЬߋɑгԀ tо Ƅе іn. Нߋɡ гоast mɑϲɦineѕ ɑгге ɑ сⲟmρany ⲣгⲟνіԀіng һіցһ գᥙalіtү Һog гⲟaѕtіng mасһіneѕ fⲟг
  аlⅼ рuгρоѕеs and οcсɑѕiօns.
  Ѕingaρоге
  іѕ thᥱ Һuƅ οf Intᥱгnatiοnal bᥙѕіneѕѕ in tҺе
  Ꮪοսth Εast Аѕіаn гᥱgiоn.

  Αlѕο vіѕіt mү pаǥе Methylprednisolone

 15. 15

  Thanks for every other magnificent post. Where else
  may anybody get that type of information in such a
  perfect approach of writing? I have a presentation subsequent week, and I’m at
  the look for such info.

 16. 16

  You actually make it seem really easy together with your presentation but I find this
  topic to be really one thing which I think I’d never understand.
  It sort of feels too complex and extremely extensive for
  me. I am having a look forward on your subsequent put up, I’ll try to
  get the cling of it!

  my weblog TestX Core GNC

 17. 17

  Quality posts iss the key too invite the users to pay a qjick
  visit the website, that’s what this site is providing.

 18. 18

  Hi! Would you mind if I share your blog with my facebook
  group? There’s a lot of people that I think would really enjoy your content.

  Please let me know. Thanks

 19. 19

  Thankѕ for your write-up. What I want to point out is tһat while
  looking for a good internet electronics shoр, look for a
  website with comprehensive information on critical indicators such as the personal
  privacy statement, securitу details, any payment procedures,
  annd other terms in aԀdition to pοliciеs. Constantly take time to look ijto the help along with FAԚ areas to get a
  far better idea of hoоw a shop functions, ԝhat thdy are capable
  of doing foг you, and just hoow you can mke usee of the featuгes.


Want to Leave a Reply?